Music for the Masses: Viva Italia! del 4

november 28, 2010

Stelvio Cipriani var lite av en doldis när det kom italienska exploitationfilms  kompositörer. Dock var han flitigt anlitad och skrev ett gäng minnesvärda soundtracks. Det mest kända, utan tvekan, skrev han till Enrico Maria Salernos Kärlek i Venedig. Men Trash is King! är inte speciellt intresserad av kärleksfilm så vi väljer att fokusera på några andra av Ciprianis bedrifter.

Tentacles

Cipriani lyckades undvika att låta sig influeras av John Williams i Ovidio G. Assonitis fruktansvärt dåliga Hajen-ripoff.

The Bloodstained Shadow

Ciprianis stabila soundtrack till Antonio Bidos lite bortglömda giallo.

Bay of Blood

Ciprianis väldigt stämningsfulla musik som han skrev till en av Mario Bavas absolut bästa filmer.

Piranha 2: The Spawning

Cipriani har tom jobbat ihop med James Cameron! 🙂

Annonser

8 svar to “Music for the Masses: Viva Italia! del 4”

 1. Pladd said

  Åh, Tentacolis har jag faktiskt sett! Det är inte ofta man kan skryta med det på den här bloggen. 😉

  Minns inte så mycket mer än en frånvarande Fonda och Winters som passade några ungar. Vill även minnas att jag tyckte musiken inte passade in och att alla spänningsscener var enormt dåligt gjorda (även med hänsyn till omständigheterna).

  Sköna musikslingor i övrigt. Ska försöka se Piranha ett och två snart, så då får jag anledning att återkomma till Cipriani. 🙂

 2. Pladd: Tentacolis är verkligen skit. Många amerikanska storstjärnor som spelade in samtliga sina scener på några timmar. Jag har faktiskt också förträngt stora delar av filmen (galet länge sedan jag såg den). Men var det inte nåt med några jävla delfiner i slutet när de ska besegra bläckfisken?

 3. Hahahaha! Piranha 2! Nu snackar vi lök! Fan, jag älskar den rullen. Efter man sett den är det inte utan man kliar sig i huvudet och undrar hur James Cameron kunde ha en fortsatt film karriär efter en sådan tveksam insats. ”We want fish!”

 4. Pladd said

  Haha, delfiner? Det kommer jag inte ihåg något av. Det är nästan så att jag ska plocka fram dvd:n och kolla upp hur det slutade. Den följde med i Djävla djur-boxen med Rats och Jättehajen. Har sett den sistnämnda, men Rats har jag inte riktigt känt suger för än. 😉

  Ang Piranha 2 så var väl inte Cameron speciellt delaktig i slutresultatet? Han fick väl kicken rätt omgående? Så skyll allt på Assonitis. 🙂

 5. Pladd: Jag kan blanda ihop den med någon annan tattig monsterfilm, men dödas inte bläckfisken av någon typ av tränade havsdjur i slutet? Som sagt; det var 15 år sedan jag såg den här filmen och det hade inte förvånat mig om den VHS-utgåvan jag såg var grymt klippt (trots att polackerna inte brukade klippa, men man vet aldrig)!

  Jag har faktiskt inte sett Piranha 2, men efter att psykotronisk peppar för den så kommer jag absolut att göra det.

 6. Pladd said

  På Sfi (
  http://www.sfi.se/sv/svensk-filmdatabas/Item/?itemid=5137&type=MOVIE&iv=Story) står det att ”Havsspecialisten Will Gleason planerar att använda sig av sina upptränade mördarvalar för att oskadliggöra bläckfisken”. Så visst har du rätt. Hade faktiskt inget minne av det, även om jag minns att det var någon som sprang runt och klagade på att allt inte stod rätt till.

  Jag skulle definitivt vilja ha en text från dig om Piranha 2 att luta mig mot den dagen jag ser den. 🙂

 7. ”Mördarvalar” ringer en vag klocka. 🙂 Men ärligt talat så är det mesta jag minns från filmen att den var kass och snodde grymt mycket från Hajen. Får kanske se om den…

  Jag får väl även ta och se Piranha 2 då!

 8. […] Lyssna även på Stelvio Ciprianis fantastiska musik från Bay of Blood. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: