Vixens: Erika Blanc

oktober 5, 2010

Den italienska skönheten Erika Blanc är en riktig skräckstjärna. Hon var med i Mario Bavas fantastiska, gotiska mästerverk Kill Baby, Kill! (1966). Sen blev hon ett återkommande ansikte inom eurotrash-filmer. Länge var Blanc med i Spaghetti Westerns (He Who Shoots First, Blood at Sundown, Halleluja for Django plus en hel del andra) för att sedan vara den FÖRSTA som spelade Emmanuelle i Io, Emmanuelle (en filmatisering av en spin off på Emmanuelle Arsans roman). Blanc var även med i en del av Umberto Lenzis tidiga filmer vilket ledde in henne på ett gäng tidiga giallos (tex. hans Così dolce… così perversa). Giallokarriären fortsatte med att hon spelade i den udda The Night Evelyn Came Out of the Grave och sedan i en ”uppföljare” till exploitationklassikern Mark of the Devil (kallad Hexen geschändet und zu Tode gequält, aka Mark of the Devil 2). Men hur vi än vänder och vrider på det så kommer Erika Blanc att vara bäst ihågkommen för Jean Brismées The Devil’s Nightmare aka La plus longue nuit du diable där hon spelar en succubus. Det är så vi kommer att minnas henne; som en förförisk demonprinsessa.

Psykotronisk har recenserat filmen här.

Annonser

4 svar to “Vixens: Erika Blanc”

  1. Erica Blanc! Hubba hubba! Sanslöst vacker kvinna som lyckades kombinera het yta med rejäl skådespelartalang. Tackar för din trackback förresten.

  2. Håller med om att hon är duktig skådis. Det är Blanc som gör The Devil’s Nightmare ganska creepy (tillsammans med Daniel Emilfork såklart!)

  3. För övrigt så gillar jag The Night Evelyn Came Out of the Grave. Det är en otypisk giallo (innan genren var stöpt i en formel).

  4. […] und zu Tode gequält aka Mark of the Devil II. Huvudrollen spelas av den vackra exploitationdonnan Erika Blanc. Den filmen är dock jävligt svår att få tag på och jag har tyvärr inte haft äran att se den […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: