Vixens: Marisa Mell

juni 8, 2010

Marisa Mell har ofta kallats den vackraste kvinnan inom italienska film. Denna österrikiska skådespelerska föddes i Graz, men flyttade redan som ung till Italien för att delta i den populärkulturella explosion som skedde inom landets filmindustri på 60-talet. Hon gjorde minnesvärda roller i några av Umberto Lenzis tidiga filmer som giallon Seven Blood-Stained Orchids och poliziotteschin Gang War in Milan. Mell var även förförisk i Lucio Fulcis tidiga giallo One on Top of the Other aka Perversion Story. En annan av hennes minnesvärda roller var som Giuliana Caroli i den stenhårda poliziotteschin Beast with a Gun. I slutet av 70-talet hamnade hon i den italienska Exorcisten rip-off subgenren och avslutade sin karriär i Joe D`Amatos tragiska Quest for the Mighty Sword aka Ator III: The Hobgoblin. Hon dog i cancer urfattig 1992. Men Mell kommer alltid att bli bäst ihågkommen som den coola Eva Kant; snygg sidekick till Diabolik i Mario Bavas kultfilm med samma namn. Hon är helt enkelt tjejen som låg naken och hånglade med John Phillip Law medan de båda var täckta av pengar (kanske en av de mest minnesvärda scenerna i filmhistorien)!

Annonser

2 svar to “Vixens: Marisa Mell”

  1. Visst var det väl du som tipsade om Stage Fright för en tid sen? Nu har jag i alla fall införskaffat den (samt Ssssnake och Two Evil Eyes) eftersom Discshop hade en härlig rea häromveckan! Ska bli spännande att se dom, har lite abstinens efter obskyr film…

  2. Visst var det jag! (om inte någon annan oxå har grymt bra filmsmak 😉 ). Jag lovar att du inte kommer att bli besviken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: